Fons d’emergència social

CONSTITUCIÓ FONS D'EMERGÈNCIA.conveni

Programa que s’impulsa, des del juliol del 2009, conjuntament amb Serveis Socials Bàsics del Solsonès (Ajuntament i Consell Comarcal) i Creu Roja per a poder fer front de forma coordinada, a les necessitats bàsiques de famílies que es troben en una situació de risc i que no poden cobrir les despeses bàsiques (alimentació, lloguer, medicaments, bolquers, subministraments de la llar) en la seva unitat de convivència.

Es fa especial atenció a aquelles famílies on hi ha menors a càrrec, famílies monoparentrals i famílies amb gent gran i/o discapacitats que no superen els paràmetres establerts.

Rebost solidari:

INICIANT REBOST SOLIDARI 1. programa
C/ Sant Roc, any 2013

Està format per Creu Roja, que gestiona els aliments envasats i Càritas Arxiprestal, que gestiona els aliments frescos, des del rebost de l’entitat situat a la plaça Sant Pere de Solsona.

A partir de la campanya dels tiquets d’aliments frescos establerts en algunes botigues i donacions de particulars, es poden repartir lots d’aliments frescos (ous, carn, peix, fruita, verdures i iogurts) quinzenalment a totes les famílies prèviament valorades per les tècniques del projecte. Les voluntàries hi dediquen moltes hores per tal de tirar endavant aquesta tasca  d’ajuda tan important per a les famílies més necessitades.

LOCAL FRESCOS (rebost solidari) (Copiar)
Plaça Sant Pere, 2015

Horts solidaris “El vinyet”:

HORTS SOLIDARIS. conveniObjectiu principal és facilitar un espai d’horticultura a les famílies que ho necessitin i que ho desitgin, facilitant-los-hi les eines, materials i coneixements necessaris per tal d’obtenir una collita ecològica per ells mateixos.

 

 

 

 

En col·laboració amb l’Ajuntament de Solsona, Consell Comarcal del Solsonès i Creu Roja.

 

Fira del Tió:

Aquest 2017 i per segona vegada, s’ha participat a la Fira del Tió, juntament amb altres entitats del tercer sector del territori.

S’han recollit aliments frescos com taronges, mandarines, iogurts, pomes, patates, entre altres, així com s’ha realitzat venta de tiquets per import d’1€. Tot el recollit anirà destinat al Rebost Solidari del Solsonès.

Donem les gràcies a tothom qui ha col·laborat i esperem poder tornar-hi en properes edicions.